Indret med farver

I øjeblikket er der fokus på farver i indretningen. Jeg har derfor skrevet nogle råd ned, når man skal vælge farver til sit hjem. Tricket er at holde sig til en farveskala. Jeg har valgt jordfarver i min indretning og som en lille kontrast brugt sart rosa.

Tricket er at holde sig til en farveskala

En god start er at vælge tre farver ud, som du godt kan lide og som komplimenterer hinanden. Det er vigtigt, at én af farverne giver lidt modspil og kontrast til de to øvrige. Det kunne fx være hvid, grå og varm gul. Eller hvid, gråbrun og rosa – som hjemme hos mig. Basen hos mig er hvid og den sekundærfarve er grå og til sidst bruger jeg rosa som kontrast.

Groft sagt kan farverne fordele sig således:
Basen skal udgøre ca. 60 %
Sekundærfarve 30%
Kontrast ca 10 %

Når man har styr på farverne bliver det nemmere at indrette boligen harmonisk – og det er, uanset om man ønsker en rolig indretning eller en mere livlig/spraglet indretning.

God fornøjelse med farverne.

Lux_os

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *