Borddækning

Som I allerede ved, elsker jeg et smukt bord. Jeg elsker at nusse om detaljerne og bruge naturens ressourcer i mit valg af materialer og pynt. I dag må man gerne være kreativ, når man dækker bord – der er praktisk talt ingen faste regler til bordet. Jeg kan dog godt lide, at servicen står korrekt, og jeg bruger derfor tit en borddækningsoversigt som inspiration, når jeg dækker bord

Min første overvejelse, når jeg dækker bordet er farverne. Jeg kan godt lide en neutral bund, så derfor bruger jeg ofte min dug i hør. Den passer til alt, og alt efter tilbehøret kan indtrykket blive festligt eller mere stilfuldt. Servietter i en anden farve end dugen skaber fx hurtigt en kontrasteffekt på bordet.

Alt efter tilbehøret kan indtrykket blive festligt eller mere stilfuldt

Jeg inddrager næsten altid naturen på bordet– enten en smuk blomsterbuket, afklippede grene, æbler, vindruer eller måske overrasker jeg gæsterne ved at placere en smuk skulptur på bordet sammen med fx stearinlys.

Jeg overvejer altid, hvilke lysstager, jeg bruger. De er med til at sætte stemningen for borddækningen. Skal det være en enkelt stage eller flere? Skal det være farvede- guld- eller sølvstager? Eller skal det være fyrfadsstager? Jeg synes, at det er flot, når blomster, lysestager m.m. står tæt sammen på bordet, så det bliver en form for stilleben for gæsterne.

Jeg bruger altid tid på servietten. Det er kun fantasien, som sætter grænser i forhold til den form, en serviet kan have. Her finder jeg tit inspiration på Pinterest. Servietten er for mig en personlig hilsen til min gæst, og jeg kan derfor godt lide at vedlægge et lille kort eller en blomst sammen med servietten. Jeg ynder at bruge stofservietter i hør. Det er indbegrebet af luksus og henleder tankerne til en svunden tid. De bringer en restaurant følelse ind i hjemmet, og så er det også et bæredygtigt valg.

Rigtig god fornøjelse med borddækningen

Lux_os

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *